Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

Margarin treba izbegavati

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Sredstva za čišćenje creva

Naučimo da poznajemo dobra i loša sredstva za čišćenje creva

Čepići: Stalna upotreba čepića za čišćenje creva nadražuje sluzokožu zadnjeg dela debelog creva, stvara zavisnost na njih i loše navike. Ne savetuje se.

Klistiranje: Ako se redovno ponavljaju, šire zid debelog creva i vremenom čine zatvor skoro neizlečivim. Pribegavati im samo u slučaju dugotrajnog zatvora ili za smanjenje visoke temperature.

Slana sredstva za čišćenje i ricinusovo ulje: Ako se uzimaju duže vremena, nadražuju sluzokožu debelog creva. Ne savetuje se.

Parafinsko ulje: Izaziva gubitak vitamina. Ne savetuje se.

Alge i biljna sluz: Podmazuju zidove creva i povećavaju težinu i zapreminu fekalnog dela. Ovaj način čišćenja creva jeste preporučljiv, jer deluje isključivo mehanički. Zrna psylliuma, na primer, vrlo su korisna na putovanju. Uveče, punu supenu kašiku ovih zrna sipajte u čašu vode. Promešajte i sačekajte nekoliko minuta pre nego što popijete.

Mekinje: Upotreba mekinja kao sredstva za čišćenje creva je vrlo korisna. One uspešno deluju protiv zatvora, i bezbedne su. Uveče, uzmite tri supene kašike mekinja i potopite ih u čaši vode. Sačekajte samo minut-dva i pojedite ih. To automatski znači da bi bilo najbolje da ih konzumiramo svakodnevno, u hlebu koji jedemo. Dakle, preporučuje se.

Maslinovo ulje: Utiče vrlo dobro na jetru i creva. Da biste se oslobodili zatvora, pomešajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja sa sokom od jednog limuna i popijte na prazan stomak. Preporučuje se kao sredstvo za čišćenje creva.Mozda ce vas zanimati:

Prirodni lekovi protiv zatvora

Ricinusovo ulje

Maslinovo uljeSvi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2019. Sva prava zadržana