Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

24 sata bez hrane

Margarin treba izbegavati

Med i cimet upotreba

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Nukleinske kiseline (DNK i RNK)

Naucne cinjenice o nukleinskim kiselinama

Nukleinske kiselineNukleinske kiseline, DNK (dezoksiribonukleinska kiselina) i RNK (ribonukleinska kiseina), su prisutne u jezgru (nukleusu) svake celije naseg organizma. One su inace od sustinske vaznosti u procesu proizvodnje celija, ucestvuju u procesu njihovog obnavljanja i celijskog metabolizma. Dok sa starenjem ipak dolazi do postupne istrosenosti celija i konacno do njihovog umiranja. U mladim organizmima nove celije se veoma brzo razvijaju, medjutim u poznijim godinama zivota nadoknadjivanje izumrlih celija se odvija sporije. Iako su znaci starosti i prirodne istrosenosti vidljivi samo spolja, iste promene se desavaju i unutar tela.

Starenje nastupa kao prirodan proces, pod uticajem mnogih faktora, ali neki naucnici veruju da su za starenje odgovorne nukleinske kiseline, tj. opadanje stepena delotvornosti ovih vaznih materija. Tako je i nastala teorija koja glasi da bi mozda, ukoliko bili u mogucnosti da nadoknadimo izgubljene nukleinske kiseline, bili sposobni da stopiramo ili recimo preusmerimo proces starenja.

Ovakva teorija nastala je nakon naucnih istrazivanja na zivotinjama, u kojima se pokazalo da nukleinske kiseline zaista mogu da produze zivotni vek. Jedna takva studija objavljena je jos 1980-tih godina u casopisu Zurnal americkog gerijatrijskog udruzenja. U eksperimentu je ucestvovalo pet laboratorijskih pacova koji su svakih nedelju dana dobijali injekcije DNK i RNK i jos pet pacova koji nisu dobijali nukleinske kiseline. Oni koji nisu dobijali nukleinske kiseline imali su prosecan zivotni vek od 900 dana, dok su pacovi koji su ih dobijali ziveli od 1.600 do 2.200 dana. Pri tom je evidentirano i da su zivotinje koje su primale nukleinske kiseline bile zivahnije i uopsteno izgledale zdravije od druge grupe pacova. Time je definitivno dokazana izuzetna vaznost nukleinskih kiselina, ali ce verovatno proci jos dosta vremena da bi naucna istrazivanja eventualno sa sigurnoscu dokazala da su nukleinske kiseline zaistinski "izvor mladosti".

Paralelno tome postoje usmena svedocenja koja poentiraju da nukleinske kiseline imaju neverovatno pozitivan efekat na ljudsku populaciju, narocito kada je u pitanju lecenje degenerativnih i starackih oboljenja. Prema opazanjima, kod pacijenta koji su leceni upotrebom nukleinskih kiselina, primeceno je poboljsanje strukture i boje koze, smanjena kolicina i vidljivost starackih pega i povecanje nivoa energije.

Nukleinske kiseline (u potrebnoj kombinaciji DNK i RNK) mogu se kupiti kao dodaci ishrani i piti prema prilozenom uputstvu, a njihovi najbolji izvori u namirnicama su: losos, sardele, psenicne klice, spanac, spargla i pecurke.


Napomena: Osobe koje imaju problem sa viskom mokracne kiseline (oni koji boluju od reumatizma i gihta) ne bi trebale da unose dodatne nukleinske kiseline, a svi ostali koji ih uzimaju za to vreme trebaju piti najmanje 1,5 do 2 litra tecnosti dnevno.



Mozda ce vas zanimati:

Folna kiselina

Najbolje biljke za mozak

Lekoviti zacini



Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2020. Sva prava zadržana