Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

Margarin treba izbegavati

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

Brokoli protiv osteoartritisa

Brokoli protiv osteoartritisaBrokoli je pravi neprijatelj osteoartritisa, ustanovljeno je na Royal Veterinary College u Londonu, a evo i zasto. Nakon detaljnih istrazivanja potvrdjeno je da supstanca koja se nalazi u brokoliju moze posluziti kao moguci lek protiv osteoartritisa, a zove se sulforafan.

Testovi su pokazali da klice, kupus a narocito brokoli blokiraju odredjene enzime koji uticu na propadanje hrskavice, sto se desava kod pacijenata koji boluju od upalnih procesa povezanih s osteoartritisom. Za to je zasluzan sulforafan koji se iz brokolija u organizmu oslobadja nakon varenja.

Da bi dejstvo sulforafana bilo delotvorno oboleli od osteoartritisa bi trebali konzumirati pozamasne kolicine brokolija na dnevnom nivou, ako bi zeleli da ublaze simptome i posledice ove bolesti. Zbog toga je najbolje resenje njegova upotreba u obliku suplementa, kao dodatak ishrani. Medjutim, u pocetku istrazivanja bilo je veoma tesko nestabilne molekule ove supstance fokusirati u formu tableta. Nakon dosta truda Britanska farmaceutska kuca, Evgen Pharma, uspela je u tome, pa je sintetizovana stabilna verzija sulforafana ipak ugradjena u tableti. Tako samo jedna doza ovog suplementa sadrzi kolicinu sulforafana koja se nalazi u 2,5 kg brokolija.

Proizvod je u laboratorijskim uslovima testiran kao lek protiv osteoartritisa, a prema izjavama profesora Andrewa Pitsillidesa, rezultati su vrlo ohrabrujuci. Misevi na kojima su sprovedeni testovi imaju znatno poboljsanu strukturu hrskavice i kostiju, kao i pokretljivost koordinaciju pokreta, u odnosu na nelecene uzorke. Tako je sulforafan postao obecavajuce sredstvo za lecenje osteoartritisa u buducem vremenu.

Sulforafan je inace vec pokazao pozitivan uticaj na još neka ozbiljna oboljenja, medju kojima je i kancer. U laboratorijskim uslovima unistava celije leukemije, a ima i protivupalna svojstva.Mozda ce vas zanimati:

Brokoli (kao zdrava hrana)

Lubenica i likopen

Artritis i prirodno lecenjeSvi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2019. Sva prava zadržana