Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Blog

Da li je kafa stetna za zdravlje

24 sata bez hrane

Margarin treba izbegavati

Med i cimet upotreba

Brokoli protiv osteoartritisa

Brojanjem protiv bolova

Propolis protiv kancera

Prirodom protiv raka prostate

Lecenje hemoroida

Regulisanje stolice

Sredstva za čišćenje creva

Narodni lek protiv zatvora

Ulcerozni kolitis i stres

Kako nastaje rak?

Uzroci i vrste glavobolje

Uzroci proliva

Simptomi hipertireoze

Crevna kandidijaza simptomi

Vrste epilepsije

Parkinsonova bolest

Autizam i ishrana

Alergija na jagode

Jaja i dijabetes

Koenzim Q10

Melatonin

Nukleinske kiseline

Paradajz

Susamovo ulje

Nedostatak i višak kalijuma

Nedostatak magnezijuma

Hiperbarična terapija kiseonikom

MED I CIMET – 5 razloga za upotrebu

Med i cimetMed i cimet ne samo da su veoma ukusna kombinacija, vec je ova mešavina pravo lekovito cudo. Cimet je u istocnim zemljam sveta u upotrebi više od 2000 godina, dok med ima još dužu i bogatiju istoriju u narodnoj medicini. A savremeni zdravstveni strucnjaci vec 20 godina istražuju lekovite moci meda i cimeta. Tako da do sada ima vec dosta potvrda o tome na koja zdravstvena stanja ova kombinacija ima najboljih efekata.

Pa evo 5 osnovnih razloga za upotrebu meda i cimeta

1. Artritis (upotreba meda i cimeta)
U drevna vremena indijski lekari koristili su pastu napravljenu od meda i cimeta za lecenje artritisa. Danas je razumljivo da ova kombinacija deluje lekovito zbog CinMama L deHida u cimetu i kalijuma koji se nalazi u medu, jer ove dve supstance udruženim snagama ublažavaju oticanje i nadopunjuju materije koje nedostaju kod osoba koje boluju od artritisa.

A za lecenje artritisa potrebno je pomešati dve kašicice sirovog meda s jednom kašicicom cimeta u prahu. Stavite ovo na obolelo podrucje i utrljajte u kožu. Takode, možete pomešati med i cimet u caši mlake vode i piti 2 puta dnevno.

2. Alergije (upotreba meda i cimeta)
Mešavina meda i cimeta može pomoci onima koji pate od sezonskih alergija.

Med i cimet štite organizam od uticaja spoljašnjih alergena i umiruju nadraženu sluzokožu se može pojaviti kao posledica odredenih alergija.
U te svrhe trebali biste svakodnevno piti mešavinu meda, cimeta i tople vode.

3. Kardiovaskularne bolesti (upotreba meda i cimeta)
U pojedinim starackim domovima u Severnoj Americi testirali su upotrebu cimeta i meda u cilju sprecavanja kardiovaskularnih bolesti. Rezultati su pokazali da ova mešavina pomaže da arterije budu fleksibilnije i otpornije na oštecenja.

Pa tako redovna upotreba meda i cimeta, zajedno sa zdravom ishranom i normalnim nivoom aktivnosti, može spreciti kardiovaskularne bolesti povezane sa propadanjem i zakrecenjem arterija.

4. Dijabetes (upotreba meda i cimeta)
Naucna istraživanja su pokazala da cimet i med povoljno uticu na nivo šecera u krvi. Cimet snižava nivo šecera, dok med snižava nivo lošeg holesterola u krvi i podiže nivo dobrog holesterola. To je veoma korisno, jer su dijabeticari obicno izloženi vecem riziku od problema s holesterolom.

5. Ceste prehlade i infekcije (upotreba meda i cimeta)
Cimet uništava veliki broj razlicitih mikroorganizama koje izazivaju infekcije i grip. Kad se pomeša sa medom, koji inace jaca imunološki sistem, izvrsna je kombinacija za zaustavljanje prehlade i gripa.

A osobe koje redovno upotrebljavaju med i cimet, imaju velike šanse da se uopšte ne razbole. Ukoliko se i razbole od sasvim obicne prehlade, brzo se i oporave!

Zbog cega su med i cimet toliko korisna kombinacija?

Suštinsko objašnjenje zbog cega su ove dve namirnice tako fantasticne za organizam je uglavnom zato što udruženo mogu ublažiti upale i oticanje, boriti se protiv slobodnih radikala i pojacati imunitet.

Dodatne informacije mozete potražite i u ovom clanku na našem sajtu: Med i cimet

Med i cimet - Video verzija




Mozda ce vas zanimati:

Lecenje propolisom

Cuvarkuca i med

Soda bikarbona



Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


Priroda leči sve (blog) - 2020. Sva prava zadržana