Lekovite biljke - Prirodni lekovi - Prirodne metode lečenja - Recepti i saveti za prirodno lečenje

Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Prirodna zastita organizma

Prirodno podmladjivanje lica

Prirodne maske za lice

Prirodna nega kose

Arganovo ulje tekuce zlato

Origano ulje

Ricinusovo ulje

Ulje makadamije

Ulje čajevca

Kvasac lekovita svojstva

Lekovite gljive

Hrastova sjajnica ili Reishi gljiva

Tibetanska gljiva

Stari tibetanski lek

Gljiva Kombuha

Kako napraviti gljivu Kombuhu

Shiitake gljive

Svedska grancica

Karmelićanska vodica

Ruzina vodica

Jaja japanske prepelice

Medicinske pijavice

Cuvarkuca i med

Neka teku med i mleko

Med i cimet za dugovecnost

Zlatno mleko za zglobove

Zeleni orasi sa medom

Med od maslacka

Borov med

Bagremov med

Jogurt i depresija

Voda lek za sve bolesti

Lecenje suncem

Negativni joni

Homeopatija

Magnetna terapija

Akupunktura

Aromaterapija

Reiki

Joga

Meditacija

Bioenergija

Ljudska aura

Boje aure

Makrobiotika

Ishrana i zablude

Hrana kao ljudski organi

Istina o maslinovom ulju

Zdrava dijeta za svakog

Vegetarijanski izvori proteina

Dnevni unos kalorija

Intolerancija na gluten

Govedji zelatin za zglobove

Kolagen i koza

Vitamini i minerali

Proteini ili belancevine

Masti

Ugljeni hidrati

Vlakna

Biljna ulja

Omega-3 masne kiseline

Probiotici dobre bakterije

Obuzdajmo zudnju za secerom

Morske alge

Organska hrana

Hodanje put do zdravlja

Kako doziveti stotu

Srebro i srebrna voda

Lekovito poludrago kamenje

Zeolit mineral buducnosti

Aktivni ugalj

Soda bikarbona

Kandida, rak i soda bikarbona

Kandida test

Anti kandida dijeta

Kiselost organizma

Kisele i bazne namirnice

Masnoca u krvi

Dijeta protiv holesterola i triglicerida

Mahune pasulja protiv dijabetesa

Najbolje biljke za mozak

Biljka za preciscavanje vode

Glina za lice i kao lek

Prirodom protiv celulita

Kukuruzna svila za mrsavljenje

Regeneracija jetre

Ciscenje jetre

Ciscenje pluca

Detoksikacija organizma

Psenicna trava

Limun univerzalni lek

Najbolja dijeta

Maticnjak lek protiv depresije

Cvekla sprecava starenje

Pelen za vecno zdravlje

Djumbir protiv migrene

Sveti bosiljak kralj biljaka

Dobra stara cikorija

Stevija zamena za secer

Napitak za mrsavljenje

Sok od sargarepe

Cokolada i kakao

Grozdje i vino

Mangostin lekovito tropsko voce

Japanska kaki jabuka

Maslacak kao lek

Kopriva lek protiv anemije

Malina lek protiv steriliteta

Pcele proizvode eliksir mladosti

Propolis pčelinji proizvod

Lecenje propolisom

Maticni mlec

Pcelinji otrov

Pcelinji vosak

Mumio planinski balzam

Konjska mast

Vunene carape

Surutka prijatelj jetre

Jogurt i kako se pravi

Guscija mast protiv bronhitisa

Vitamin C protiv raka

Komarci najopasnija stvorenja

Kako napraviti dezodorans

Srebro i srebrna voda

Srebro

SrebroSrebro je jedan od najefikasnijih i najstarijih poznatih prirodnih antibiotika i antiseptika. Stari narodi su ga vekovima unazad uspešno primenjivali u borbi protiv bakterija, virusa i gljivica i bolesti koje oni izazivaju. Iz upotrebe je polako nestajalo pronalaskom i sve raširenijom upotrebom penicilina.

Stare civilizacije su vrlo dobro poznavale zdravstvene prednosti i osobine ovog metala. Tako postoje podaci da su ga Egipćani koristili u skladištima gde se čuvala hrana, kako bi bila zaštićena od gljivica i plesni. Feničani su od srebra pravili posude za vodu i vino, koje su ih čuvale od kvarenja, a Nemci su u 19. veku od srebra pravili kapi za oči za tek rođenu decu kako bi preventivno delovali na pojavu infekcija.

Svi znamo da se tokom pričešćivanja u crkvi koriste srebrne kašike kako bi se sprečilo širenje i prenošenje zaraza među vernicima.

Najnovija naučna istraživanja potvrđuju moćno antimikrobno dejstvo sredstava na bazi srebra na preko 650 patogenih mikroorganizama koji ne mogu postati rezistentni na njega.

Prednost srebra u odnosu na ostale metale koji su ranije korišteni za lečenje (poput soli žive i olova) jeste u tome što ono deluje isključivo na štetnu, patogenu mikrofloru virusa, bakterija i gljivica, ne uništavajući ljudske ćelije. Sredstva koja u sebi sadrže srebro prilično su bezbedna za upotrebu, ako izuzmemo eventualnu alergiju na ovaj metal i predoziranost.

U prošlosti srebro je upotrebljavano u formi srebro-nitrata, srebro-acetata i srebro-proteinata, ali u moderno vreme najčešće se koristi nano koloidno srebro (izuzetno sitne čestice).

U savremenoj medicini i farmakologiji srebro je našlo široku primenu. Sastavni je deo specijalnih zavoja koji sprečavaju širenje infekcije i ubrzavaju zarastanje rana. Zatim se stavlja u urinarne katetre, kreme za opekotine i druge preparate za tretiranje oštećenja kože i sluzokože. čak se i savremeni kućni uređaji, poput klime, mašine za veš i frižidera izrađuju sa tzv "silver tehnologijom" koja dezinfikuje vazduh, veš, sprečava kvarenje hrane...

Najpoznatiji preparat na bazi srebra trenutno je koloidna srebrna voda.

Šta sve leči srebrna voda?

Srebrna vodaSrebrna voda je potpuno neškodljiva za kožu i sluzokožu. Neutralna je kao i obična voda za piće, pa je mogu upotrebljavati i osobe sa veoma osetljivom kožom.

Klinička ispitivanja potvrdila su njenu efikasnost u borbi protiv brojnih bakterija koje izazivaju najčešća oboljenja (Staphyloccus aureus, Salmonella typhimurium, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa), virusa (virus gripa A-1 i B, Entero i Adeno virusi, viruse Hepatitisa, viruse Herpesa i neke vrste Koksaki virusa) i patogenih gljivica (Candida albicans).

Koloidna srebrna voda sadrži minimum 0,04mg/dm3 srebra, a ima 1750 puta jače dezinfekciono dejstvo od fenola i 3,5 puta jače od hlora, koji se upotrebljava za prečišćavanje vode za piće.

Može se primenjivati na nekoliko načina i protiv mnogobrojnih oboljenja i problema:

1. Lokalnom primenom ona veoma efikasno ukljanja mikrobe sa kože lica i tela, pa je odličan saveznik u borbi protiv ekcema, bubuljica, akni, herpesa, ojeda, keratoza, virusnih bradavica, psorijaze, opekotina, posekotina i drugih problema sa kožom. Na čistu kožu minimum 3 puta dnevno potrebno je naneti koloidnu srebrnu vodu (može se upotrebiti i bočica sa raspršivačem) i poboljšanja postaju vrlo brzo vidljiva. Povređen prst ili deo kože sa opekotinom ili ranom potrebno je na nekoliko minuta potopiti u rastvor koloidne srebrne vode i rana će brže zarasti a karakteristični plik se neće ni pojaviti.

2. Postoperativne rane skoro 3x brže zarastaju ako se tretiraju srebrnom vodom, a ožiljci su mnogo manji.

3. Veoma uspešno rešava probleme preteranog znojenja i neprijatnog mirisa nogu, atletskog stopala, uraslih noktiju, kurjeg oka, neugodnog mirisa iz usta, seboreje i peruti.

4. Isto tako može se koristiti za higijenu genitalnih organa, naročito pri bakterijskim i gljivičnim infekcijama.

5. Oralni rastvor srebrne vode može pomoći kod upale srednjeg uha, infekcija disajnih organa, gastritisa, čira na želucu, infekcije creva, hepatitisa C, sistemskih i lokalnih gljivičnih infekcija, raznih urinarnih infekcija, kao i kod svih ostalih upornih infekcija koje rezultiraju rezistencijom na antibiotike... Delotvoran je u dentalnoj higijeni, kod intervencija na zubima i upale desni može ubrzati zarastanje rana i sprečiti nastanak infekcija, a dokazano deluje na probleme sa paradentozom.

6. Rastvor za inhalaciju uspešno deluje kod infekcija disajnih puteva, naročito kod upale sinusa.

7. U obliku spreja za grlo može se koristiti kod upale grla izazvane virusima i bakterijama, raznih vrsta angina, kod prehlade.

8. Sprej za nos na bazi srebrne vode donosi olakšanje kod zapušenog nosa, upale sinusa, posebno kod bakterijskih vrsta rezistentnih na antibiotsku terapiju.

9. Kao kapi za oči i uši.

Kako se koristi srebrna voda?

Kada se primenjuje oralno, najbolje je uzeti koloidnu srebrnu vodu na prazan stomak, ujutro i to tako što se zadrži ispod jezika 30-ak sekundi, malo promulja po ustima i onda proguta. Ne treba je uzimati svakodnevno i bez razloga, jer nema utrvrđenih dnevnih potreba čovekovog organizma za srebrom. Srebrna voda se upotrebljava po potrebi, kada se pojavi problem ili oboljenje sve dok se ono ne sanira.

Lokalno, srebrna voda se nanosi na obolelo mesto dok ne dođe do poboljšanja ili potpunog izlečenja.

Preventivno, srebrnu vodu mogle bi koristiti osobe sa slabim imunitetom, ali sa posebnim oprezom. Naime, preterana upotreba srebrne vode može dovesti do potpunog istiskivanja selena iz organizma koji služi za izlučivanje srebra.

Koliko će biti efikasna, zavisi umnogome i od načina na koji se srebrna voda proizvodi, od količine zagađenja destilovane vode i vrste soli i proteina koji se koriste za stabilizaciju koloida. Od količine srebra u vodi, zavisi i način i dužina njene upotrebe.

Trebalo bi imati u vidu i da se srebrna voda ne sme primenjivati uporedo sa nekim lekovima iz grupe tetraciklina, hinolona i levotiroksinima, jer umanjuje njihovo dejstvo.

Srebrnu vodu ne treba da konzumiraju osobe koje su alergične na srebro.

Neželjena dejstva pri upotrebi srebrne vode

Bez obzira na sve dobrobiti koje pruža, srebrna voda ne spada u apsolutno bezbedna prirodna sredstva. Kao najčešća opasnost od konzumiranja srebrne vode pominje se akumuliranje metala u organizmu. Za eliminaciju srebra iz organizma troše se zalihe selena. Međutim, kada se selen potpuno iscrpi iz tela, dolazi do deponovanja srebra najpre u koži, a potom i u ostalim unutrašnjim organima (jetra, nervni sistem).

Kada se izlože sunčevim zracima, kod osoba koje imaju višak srebra u organizmu dolazi do pojave karakteristične sivoplave boje kože (argirija). Neki istoričari smatraju i da je termin "plava krv" zapravo narodni naziv za argiriju, jer je na dvorovima upotrebljavan srebrni escajg, zbog njegovih antibakterijskih osobina. I medicinski instrumenti u doba kuge i kolere bili su od srebra, pa je pojava akumuliranja srebra u organizmu u prošlosti bila relativno česta pojava.

Da bi došlo do argirije potrebno je da u organizmu bude preko 8g srebra. Litra koloidne srebrne vode koje se prodaju na našem tržištu sadrži 5-15mg srebra. Do nagomilavanja srebra može doći samo ukoliko se unose ogromne količine ovog metala.

Najčešće se javlja kod ljudi koji sami pripremaju srebrnu vodu u kućnim uslovima, jer ne mogu biti sigurni koliki nivo metala sadrži u sebi. Takođe, javlja se kod konstantne upotrebe ove visokokoncentrovane vode, bez pravljenja vremenskih razmaka koji su preporučeni. Dakle, oprez i bez preterivanja!

Treba imati na umu da srebrna voda nikako ne treba da bude zamena za vodu za piće.

Poklanjamo vam recept za srebrnu vodu

Ako vas zanima kako se pravi srebrna voda, znajte da je vrlo jednostavno i sami možete napraviti u svom domu. Medjutim, trebalo bi znati da količina srebra u vodi kućne proizvodnje može biti mnogo viša od one u komercijalnim pakovanjima, što značajno utiče na potrebne doze i dužinu korišćenja.

Kako se pravi srebrna voda:
Za srebrnu vodu potreban vam je 1l destilovane vode ili u veću staklenu posudu sipajte vodu iz česme i ostavite da odstoji najmanje 8 sati. Destilovana voda je ipak bolji izbor, jer će se u njoj dobiti sitniji molekuli srebra, a oni imaju bolje dejstvo.

Nakon toga u vodu stavite srebro (ako imate srebrni novčić, srebrnu kašičicu ili neki srebrni nakit) i pustite da u njoj stoji 24 sata. Ukoliko već imate posudu koja je od srebra, ne treba vam nista drugo, osim da u nju sipate vodu. Gotova srebrna voda vizuelno treba da izgleda sasvim isto kao i destilovana voda - potpuno bistra.

Ovako pripremljenu vodu možete konzumirati ujutro na prazan stomak i uveče pre večere. Jedna doza iznosi oko 1-1,5 dl, a terapija traje sve dok tegobe koje želite da tretirate ne nestanu, ali najduže 2 meseca bez pauze.
Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


SEO optimizacija sajta: TotalDizajn, Beograd | Prijatelj sajta: MsBalkan | Web dizajn: Mungosoft - 2022. Sva prava zadrzana