Lekovite biljke - Prirodni lekovi - Prirodne metode lečenja - Recepti i saveti za prirodno lečenje

Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Prirodna zastita organizma

Prirodno podmladjivanje lica

Prirodne maske za lice

Prirodna nega kose

Arganovo ulje tekuce zlato

Origano ulje

Ricinusovo ulje

Ulje makadamije

Ulje čajevca

Kvasac lekovita svojstva

Lekovite gljive

Hrastova sjajnica ili Reishi gljiva

Tibetanska gljiva

Stari tibetanski lek

Gljiva Kombuha

Kako napraviti gljivu Kombuhu

Shiitake gljive

Svedska grancica

Karmelićanska vodica

Ruzina vodica

Jaja japanske prepelice

Medicinske pijavice

Cuvarkuca i med

Neka teku med i mleko

Med i cimet za dugovecnost

Zlatno mleko za zglobove

Zeleni orasi sa medom

Med od maslacka

Borov med

Bagremov med

Jogurt i depresija

Voda lek za sve bolesti

Lecenje suncem

Negativni joni

Homeopatija

Magnetna terapija

Akupunktura

Aromaterapija

Reiki

Joga

Meditacija

Bioenergija

Ljudska aura

Boje aure

Makrobiotika

Ishrana i zablude

Hrana kao ljudski organi

Istina o maslinovom ulju

Zdrava dijeta za svakog

Vegetarijanski izvori proteina

Dnevni unos kalorija

Intolerancija na gluten

Govedji zelatin za zglobove

Kolagen i koza

Vitamini i minerali

Proteini ili belancevine

Masti

Ugljeni hidrati

Vlakna

Biljna ulja

Omega-3 masne kiseline

Probiotici dobre bakterije

Obuzdajmo zudnju za secerom

Morske alge

Organska hrana

Hodanje put do zdravlja

Kako doziveti stotu

Srebro i srebrna voda

Lekovito poludrago kamenje

Zeolit mineral buducnosti

Aktivni ugalj

Soda bikarbona

Kandida, rak i soda bikarbona

Kandida test

Anti kandida dijeta

Kiselost organizma

Kisele i bazne namirnice

Masnoca u krvi

Dijeta protiv holesterola i triglicerida

Mahune pasulja protiv dijabetesa

Najbolje biljke za mozak

Biljka za preciscavanje vode

Glina za lice i kao lek

Prirodom protiv celulita

Kukuruzna svila za mrsavljenje

Regeneracija jetre

Ciscenje jetre

Ciscenje pluca

Detoksikacija organizma

Psenicna trava

Limun univerzalni lek

Najbolja dijeta

Maticnjak lek protiv depresije

Cvekla sprecava starenje

Pelen za vecno zdravlje

Djumbir protiv migrene

Sveti bosiljak kralj biljaka

Dobra stara cikorija

Stevija zamena za secer

Napitak za mrsavljenje

Sok od sargarepe

Cokolada i kakao

Grozdje i vino

Mangostin lekovito tropsko voce

Japanska kaki jabuka

Maslacak kao lek

Kopriva lek protiv anemije

Malina lek protiv steriliteta

Pcele proizvode eliksir mladosti

Propolis pčelinji proizvod

Lecenje propolisom

Maticni mlec

Pcelinji otrov

Pcelinji vosak

Mumio planinski balzam

Konjska mast

Vunene carape

Surutka prijatelj jetre

Jogurt i kako se pravi

Guscija mast protiv bronhitisa

Vitamin C protiv raka

Komarci najopasnija stvorenja

Kako napraviti dezodorans

Reiki - lekoviti dodir

Najstarija metoda unapređenja zdravlja i života

Reiki lekoviti dodirReiki predstavlja najstariju poznatu veštinu unapređenja zdravlja i života uopšte, na svim njegovim nivoima - duša, um i telo. Možemo je slobodno nazvati "lekoviti dodir". Ova metoda zasniva se na veštini upotrebe i povećanja kapaciteta Univerzalne životne energije, čime se jačaju odbrambeni sistem organizma, poboljšava zdravlje i kvalitet svih segmenata življenja.

Podaci o postojanju i korišćenju Univerzalne energije stari su čak 2500 godina. Znanja o načinu kanalisanja Univerzalne životne energije jedan vremenski period bila su potpuno izgubljena iz razloga što je ova veština bila privilegovana i rezervisana za odabrane, istaknute duhovne vođe i monahe. Početkom XX veka, Japanac dr Mikao Usui istraživao je i putovao širom sveta kako bi pronašao sve postojeće izvore o tehnikama kanalisanja Univerzalne energije i njihovoj primeni. Sastavio je jednostavan sistem koji je nazvao Reiki. 80-tih godina ova metoda postaje poznata i van Japana, najpre u SAD, a zatim doživljava ekspanziju i širom sveta.

Reiki metoda se tokom godina razvijala, prilagođavala, nastajale su različite škole i stilovi (ruska, skandinavska, nemačka, američka...), ali svi su zasnovani na istom principu - kanalisanje i usmeravanje životne energije u cilju samopomoći i pomoći drugima koje deluje i daje rezultate kod svih praktičara bez izuzetka, u Rusiji, Americi, Srbiji, Nemačkoj, na Tibetu...

Treba istaći da je Reiki univerzalna metoda, potpuno nezavisna od verske opredeljenosti i ubeđenja, kao i da pripadnost nekoj od religija nije prepreka praktikovanju ove veštine. Naprotiv, mogu se odlično dopunjavati.

Šta je životna energija?

U prevodu sa japanskog Reiki znači REI - Univerzalna, Božanska, životna i KI - energija. Životna energija je sveprisutna energija koja podržava funkcionisanje čitavog Univerzuma pa i svih živih bića na Zemlji. Bez životne energije ne može se odvijati nijedan fiziološki proces u živom organizmu; ona hrani ćelije i organe i podržava njihove vitalne funkcije. U mnogim civilizacijama i narodima postojao je naziv za ovu silu: Kinezi - Ki; Indusi - Prana, Egipćani - Ka, Hipokrat - Prirodna isceljujuća sila...

Svim živim bićima, pa i čoveku ova energija je prirodna i data po rođenju. Tada se otvara glavni energetski kanal i kroz njega telo ima pristup samom Izvoru energije. Zato se često može čuti da su deca pravi Reiki. Kasnije, taj kanal se sužava i protok energije u njemu se smanjuje zbog gomilanja negativnih misli i emocija, traumatičnih iskustava, loše ishrane...

Naučna istraživanja pokazuju da odrastao čovek iz prostora prima tek oko 5-10% Univerzalne energije. Praktikovanjem Reiki metode taj priliv se povećava na 90-100%.Reiki utiče na ljudski organizam kroz energetski kanal, endokrini sistem, ali i kroz čitavo biopolje čoveka, koje tada postaje potpuno organizovano. životna energija podstiče dobru organizaciju DNK i RNK, što omogućava pravilno funkcionisanje enzima, sintezu proteina i podelu ćelija. Pravilno funkcionisanje ćelija znači i dobar rad žlezda, tkiva i organa, pa je i zdravlje čitavog organizam tada u optimalnom stanju. Zdravlje je dakle uslovljeno harmoničnim protokom Univerzalne energije na svim nivoima naših bića, a kada je ovaj tok poremećen ili smanjen dolazi do slabljenja funkcija jednog ili više organa i različitih bolesti.

Takođe, Reiki se odlično kombinuje sa savremenom medicinom i ostalim alternativnim metodama lečenja i samopomoći poput akupunkture, homeopatije, holističkog lečenja, Tai-čija, joge...

Integrisana sa modernom medicinom Reiki metoda daje odlične rezultate i omogućava izlečenje čoveka na svim nivoima. U mnogim razvijenijim zemljama Reiki je uveden u zvanične medicinske institucije, klinike, bolnice, domove zdravlja i često možete dobiti uput za Reiki terapeuta od svog lekara. Kod nas je Reiki odobren i legalizovan podzakonskim aktom Ministarstva zdravlja Srbije 2007.

O popularnosti Reiki tehnike govori i podatak da je koriste brojne svetske poznate ličnosti: Kianu Rivs, Pol Makartni, Stiven Sigal, Robert de Niro, Selin Dion, Ričard Gir...

Kako se primenjuje Reiki metoda?

Srž praktikovanja Reiki metode jeste pre svega otvaranje energetskog kanala osobe i povezivanje sa životnom energijom kako bi ona neometano tekla kroz organizam. Taj proces naziva se inicijacija i obavlja je Master-učitelj.

Ispitivanja obavljena na Stenfordu (SAD) pokazala su da energija ulazi kroz teme osobe, spušta se niz kičmeni stub kroz tzv. energetski kanal (koji čini 7 čakri) krećući se u formi spirale. Spuštajući se niz kičmeni stub, energija se širi celim telom, puni svaku ćeliju i izranja kroz minorne čakre na dlanovima i stopalima.

Polaganjem ruku na svoje ili telo druge osobe, energija se usmerava i fokusira na određenu oblast u kojoj postoji problem, to je dakle lekoviti dodir. Energija se može usmeravati i na sva druga živa bića, biljke, životinje, ali i u određene oblasti i situacije u životu, bez obzira na vremensku ili prostornu udaljenost. Reiki je za ljude sasvim prirodna veština, izaziva osećaj mira i sigurnosti, a polaganje dlanova na oblast koja boli je deo duboko usađenog genetskog koda za samoisceljenje. Svaki čovek zna da spuštanjem ruku na mesto koje boli može donekle ublažiti bol.

Obavljena su brojna istraživanja i sva su pokazala pozitivan uticaj Reikija na opšte psiho-fizičko stanje organizma i na kvalitet života uopšte. Pa i Ajšntajnova formula E=mc2 (jednačina koja uspostavlja jednakost između energije i mase) dokaz je da se energija pretvara u materiju i obrnuto.

Duhovni aspekt Reikija - 5 zlatnih principa

Dr Mikao Usui u sistem Reiki metode uveo je pet drevnih pravila kojih bi trebalo da se pridržava svaki Reiki praktičar tokom svog života. Ovi principi predstavljaju tajni ključ za sreću, harmoniju i isceljenje od svake bolesti jer omogućavaju održavanje čistote misli i emocija što direktno utiče na zdravlje i sve okolnosti ljudskog života.

Ovih pet principa moto su svakog Reiki praktičara i ponavljaju se svako jutro i veče. Svaki čovek bez obzira da li poznaje tehniku kanalisanja životne energije ili ne, može unaprediti svoje zdravlje i svoj život, transformisati loše navike i negativne crte karaktera sprovodeći ova životna pravila.

Pet zlatnih ključeva sreće Reikija glase:

1. Samo danas ne brinem.
2. Samo danas nisam ljut(a).
3. Samo danas sam zahvalan(a) za sve.
4. Samo danas radim posvećeno (i na sebi).
5. Samo danas sam ljubazan(na) i dobronameran(na) prema svima.

A zašto samo danas? Jer nemamo juče, ono je zauvek prošlo, nemamo ni sutra, ono još uvek nije došlo, sve što stvarno imamo jeste danas.

Kada bi većina ljudi stremili ovim principima i živeli svaki današnji dan kao jedini koji ima, svetom bi vladali isključivo Mir i Ljubav.
Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


SEO optimizacija sajta: TotalDizajn, Beograd | Prijatelj sajta: MsBalkan | Web dizajn: Mungosoft - 2022. Sva prava zadrzana