Lekovite biljke - Prirodni lekovi - Prirodne metode lečenja - Recepti i saveti za prirodno lečenje

Priroda i zdravlje

Lekovite biljke

Hrana kao lek

Prirodno lecenje

Tablica kalorija

Prirodna zastita organizma

Prirodno podmladjivanje lica

Prirodne maske za lice

Prirodna nega kose

Arganovo ulje tekuce zlato

Origano ulje

Ricinusovo ulje

Ulje makadamije

Ulje čajevca

Kvasac lekovita svojstva

Lekovite gljive

Hrastova sjajnica ili Reishi gljiva

Tibetanska gljiva

Stari tibetanski lek

Gljiva Kombuha

Kako napraviti gljivu Kombuhu

Shiitake gljive

Svedska grancica

Karmelićanska vodica

Ruzina vodica

Jaja japanske prepelice

Medicinske pijavice

Cuvarkuca i med

Neka teku med i mleko

Med i cimet za dugovecnost

Zlatno mleko za zglobove

Zeleni orasi sa medom

Med od maslacka

Borov med

Bagremov med

Jogurt i depresija

Voda lek za sve bolesti

Lecenje suncem

Negativni joni

Homeopatija

Magnetna terapija

Akupunktura

Aromaterapija

Reiki

Joga

Meditacija

Bioenergija

Ljudska aura

Boje aure

Makrobiotika

Ishrana i zablude

Hrana kao ljudski organi

Istina o maslinovom ulju

Zdrava dijeta za svakog

Vegetarijanski izvori proteina

Dnevni unos kalorija

Intolerancija na gluten

Govedji zelatin za zglobove

Kolagen i koza

Vitamini i minerali

Proteini ili belancevine

Masti

Ugljeni hidrati

Vlakna

Biljna ulja

Omega-3 masne kiseline

Probiotici dobre bakterije

Obuzdajmo zudnju za secerom

Morske alge

Organska hrana

Hodanje put do zdravlja

Kako doziveti stotu

Srebro i srebrna voda

Lekovito poludrago kamenje

Zeolit mineral buducnosti

Aktivni ugalj

Soda bikarbona

Kandida, rak i soda bikarbona

Kandida test

Anti kandida dijeta

Kiselost organizma

Kisele i bazne namirnice

Masnoca u krvi

Dijeta protiv holesterola i triglicerida

Mahune pasulja protiv dijabetesa

Najbolje biljke za mozak

Biljka za preciscavanje vode

Glina za lice i kao lek

Prirodom protiv celulita

Kukuruzna svila za mrsavljenje

Regeneracija jetre

Ciscenje jetre

Ciscenje pluca

Detoksikacija organizma

Psenicna trava

Limun univerzalni lek

Najbolja dijeta

Maticnjak lek protiv depresije

Cvekla sprecava starenje

Pelen za vecno zdravlje

Djumbir protiv migrene

Sveti bosiljak kralj biljaka

Dobra stara cikorija

Stevija zamena za secer

Napitak za mrsavljenje

Sok od sargarepe

Cokolada i kakao

Grozdje i vino

Mangostin lekovito tropsko voce

Japanska kaki jabuka

Maslacak kao lek

Kopriva lek protiv anemije

Malina lek protiv steriliteta

Pcele proizvode eliksir mladosti

Propolis pčelinji proizvod

Lecenje propolisom

Maticni mlec

Pcelinji otrov

Pcelinji vosak

Mumio planinski balzam

Konjska mast

Vunene carape

Surutka prijatelj jetre

Jogurt i kako se pravi

Guscija mast protiv bronhitisa

Vitamin C protiv raka

Komarci najopasnija stvorenja

Kako napraviti dezodorans

Negativni joni

Negativni joniNegativni joni su atomi kiseonika opterećeni dodatnim elektronom i nalaze se u vazduhu. Oni se stvaraju u prirodi efektima voda, vazduha, sunčeve svetlosti i zemljinog urođenog zračenja. Vazduh bogat negativnim jonima je izuzetno dobar za naše zdravlje, a u ovom tekstu ćemo objasniti i zašto je to tako.

Negativno naelektrisani joni su najčešći u prirodnim mestima, a posebno oko vode u pokretu ili nakon oluje.

Taj čuveni ukus u vazduhu i osećaj da ste na plaži, u blizini vodopada ili nakon oluje je znak da je vaše telo zasićeno prednostima negativnih jona. Kada osetitie tako nešto potrudite se da na tom mestu ostanete što duže, jer ste tada pod uticajem prave blagodeti prirode, koja je veoma dobra za vaše zdravlje. A ne košta ništa.

Šta negativni joni rade i kako deluju?

U dovoljno velikim koncentracijama, negativni joni mogu da očiste vazduh od spora gljiva, polena, dlaka kućnih ljubimaca, mirisa, dima cigareta, bakterija, virusa, prašine i drugih štetnih čestica u vazduhu. Oni to čine povezivanjem sa ovim pozitivno naelektrisanim česticama u velikom broju. To dovodi do toga da bakterije, buđ, polen i drugi alergeni postanu preteški da ostanu u vazduhu. U tom trenutku oni padaju na pod ili se prilepe na obližnju površinu. To ih uklanja iz vazduha koji udišemo i sprečava ih da izazivaju respiratorne probleme i druge zdravstvene tegobe.

Nažalost, naši domovi i radna mesta su obično izolovani od prirodnih pogodnosti negativnih jona. čak i ako držite otvorene prozore, pored svih zagađenja u vazduhu, ako živite u prometnom gradu, tada koncentracija negativnih jona u vazduhu može da bude samo deseti deo koji postoji u prirodnim sredinama na Zemlji.

Dodajte na to pozitivne jone iz klima, električnih uređaja kao što su televizori i sušilice za veš, pa čak i iz tepiha i presvlaka - i naši domovi postaju ono što je opisano kao "pozitivno jonski zatvori".

Vaš tuš, sa mlazom tople vode i pare, je dobar proizvođač negativnih jona. To je verovatno razlog zašto toliko ljudi voli tuširanje ujutru. Međutim, šta ćemo sa ostatkom vašeg doma? Pa tu stupaju na scenu negativni jonizatori, tj. jonizatori vazduha.

Negativni joni pozitivno utiču na zdravlje

Kao što smo rekli, negativni joni pozitivno utiču na zdravlje, pa hajde da nabrojimo i koje sve zdravstvene prednosti imaju:

1. Negativni joni povećavaju osećaj blagostanja i mentalne jasnoće uklanjanjem degradirajućih efekata preteranog prisustva pozitivnih jona u vašem okruženju. Oni se često opisuju kao prirodni antidepresivi.

2. Negativni joni mogu da očiste vazduh od prašine, polena, dlaka kućnih ljubimaca, spora plesni i drugih potencijalnih alergena.

3. Dobar negativni jonizator u vašem domu može značajno smanjiti viruse i bakterije u vazduhu u vašem domu.4. Poboljšavaju funkciju cilija u respiratornom traktu, a cilije štite pluća od iritacije i upale, što dovodi do manje slučajeva respiratornih bolesti, kao što su prehlada i grip, pa čak i polenska groznica i astma.

5. Negativni joni imaju opuštajući efekat i normalizuju stopu disanja, smanjuju krvni pritisak i oslobađaju vas napetosti. Budući da se negativni joni apsorbuju direktno u krvotok, mogu pomoći u borbi protiv štetnih slobodnih radikala u vašem telu.

6. Istraživanja pokazuju da visok nivo negativnih jona može biti efikasan u lečenju sezonskih depresija kao obično propisani antidepresivi.

7. Poboljšavaju nivo energije i fokus. Istraživanje je pokazalo da negativni joni mogu normalizovati nivo serotonina u mozgu, što može da poboljša pozitivan stav i raspoloženje osobe.

8. Bolje spavanje. Francuska studija je otkrila, koristeći negativne jonizatore, da oni mogu pomoći da bolje spavate. To je opet zbog pozitivnih efekata u normalizaciji proizvodnje serotonina u mozgu.

9. Smanjuju instancu glavobolje i mučnine. Negativni jonizatori se takođe rutinski koriste u bolnicama u Evropi zbog njihovog povoljnog uticaja na stopu ozdravljenja i lečenja pacijenata.

10. Povećavaju mentalnu koncentraciju i performanse. Testiranje je pokazalo da subjekti izloženi visokim nivoima negativnih jona imaju bolje performanse u mentalno izazovnim zadacima od onih koji udišu normalno pozitivno jonski gust vazduh. Negativni joni povećavaju protok kiseonika do mozga, što rezultira većom budnošću, smanjenom pospanošću i višom mentalnom energijom.

Jonizatori vazduha

U nedostatku prirodnog ambijenta i svega onoga što nam on nudi, u zatvorenim prostorijama opterećenim zračenjem mnogih savremenih uredjaja, jonizatori vazduha (uredjaji koji jonizuju čestice vazduha) mogu vam pomoći da ipak udišete nešto kvalitetniji vazduh. Ovakvim prečišćavanjem vazduha možete poboljšati uslove svog životnog prostora.

Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.

Priroda i zdravlje | Lekovite biljke | Hrana kao lek | Dijeta | Blog | Kontakt | Uslovi koriscenja


SEO optimizacija sajta: TotalDizajn, Beograd | Prijatelj sajta: MsBalkan | Web dizajn: Mungosoft - 2022. Sva prava zadrzana